Je email ophalen binnen live.nl / outlook.com / hotmail.com cloud

Gebruikt u meerdere e-mailaccounts, zoals Outlook.com, Gmail of Yahoo! Mail? Wilt u e-mail verzenden en ontvangen vanaf één plek, in plaats van dat u zich bij meerdere e-mailaccounts moet aanmelden? Dat kan.

Wat is een verbonden account?

In Outlook.com kunt u verbinding maken met maximaal vijf andere e-mailaccounts (bijvoorbeeld Gmail of je eigen server) en ze bekijken vanuit uw Outlook.com-postvak. Elk account wordt als een map weergegeven in het mappenvenster, zodat u kunt schakelen tussen de accounts zonder Outlook.com te hoeven verlaten.

Uw e-mailaccounts verbinden met Outlook.com

1. Meld u aan bij Outlook.com.

2. Selecteer De knop Instellingen. > Opties op de navigatiebalk.

Klik op Instellingen > Opties

3. Kies in het linkerdeelvenster E-mail > Accounts > Verbonden accounts.

Verbonden accounts

Opmerking : Niet alle functies zijn in elke regio beschikbaar. Als u de optie Verbonden accounts niet ziet, is deze functie mogelijk niet beschikbaar voor uw account.

4. Hier kiest u Andere e-mailaccounts.

5. Voer op de pagina Uw e-mailaccount koppelen uw volledige e‑mailadres in, bijvoorbeeld mijnemail@mijndomein.nl, evenals het wachtwoord voor het e-mailaccount dat u wilt koppelen aan Outlook.com.

6. Kies OK.

Belangrijk :

• Als er een bericht wordt weergegeven dat er geen verbinding is gemaakt tussen Outlook en de server voor uw andere account, kiest u Terug en controleert u of u het juiste e-mailadres en wachtwoord voor uw account hebt ingevoerd. Misschien hebt u een typefout gemaakt.

• Als dat niet werkt, maakt u misschien verbinding met een POP-account. Zie Wat zijn IMAP en POP? en POP- en IMAP-instellingen voor de webversie van Outlook voor meer informatie.

7. Kies Opties om terug te keren naar het Postvak IN. Uw verbonden account wordt opgenomen in de mappenlijst. Zie Postvak IN en opruimen om de binnenkomende e-mail te ordenen.

Het standaard 'Van'-adres instellen

U kunt e-mail verzenden vanuit elk account dat u hebt toegevoegd aan Outlook.com.

1. Ga terug naar de pagina met verbonden accounts door De knop Instellingen. > Opties > E-mail > Accounts > Verbonden accounts te selecteren.

2. Selecteer Uw Van-adres wijzigen.

3. Selecteer in Van-adres een adres in de vervolgkeuzelijst.

Veelgestelde vragen over verbonden accounts op Outlook.com

• Waarom kan ik mijn account niet verbinden met Outlook.com?

Onjuiste instellingen zijn de meest voorkomende problemen bij het verbinden van accounts met Outlook.com. Controleer uw accountinstellingen bij uw provider. Nadat u uw account hebt ingesteld, meldt u zich af. Meld u opnieuw aan en controleer of de instellingen correct zijn.

• Waarom werken mijn regels in Outlook.com niet voor mijn verbonden account?

Momenteel ondersteunt Outlook.com alleen regels voor nieuwe items die naar uw Outlook.com-postvak zijn verzonden.

• Waarom wordt ongewenste e-mail die naar mijn verbonden account is verzonden, niet gefilterd door Outlook.com?

Outlook.com filtert geen berichten die naar uw verbonden account worden verzonden. Filteren van ongewenste e-mail vindt eventueel plaats op de server waarop het verbonden account wordt gehost.

• Waarom kan ik geen agenda-uitnodigingen verzenden vanaf mijn verbonden account?

Uw agenda is gekoppeld aan uw Outlook.com-account en niet aan uw verbonden account. Agenda-uitnodigingen worden verzonden vanaf het account dat aan de agenda is gekoppeld.