Oplossing voor Facebook OpenGraph problemen in Joomla 3x

Oorzaak: Facebook download slechts 40kb aan info. Wanneer Gzip enabled is in Joomla werkt hun fetching niet juist. Oplossing is Gzip uitschakelen, maar dat is verre van ideaal. dus:

Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen.

a. Aanpassing in 2 core-PHP bestanden. Deze aanpassingen kunnen bij de volgende update verloren gaan.

b. Installeren van een systeemplugin in Joomla, welke deze bestanden overrided.
https://github.com/dgt41/facebookfix/tree/e1d5aa3a1a94f7751d3b69db78ba1aa02dfc37c6

Oplossing a:

1. Bestand: libraries/cms/application/cms.php

Rond lijn 263 - vervang: if ($this->get('gzip') && !ini_get('zlib.output_compression') && (ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler'))

met:  if ($this->get('gzip') && !ini_get('zlib.output_compression') && (ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler') && ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] != 'facebookexternalhit/1.1 (+http://www.facebook.com/externalhit_uatext.php)'))

en

Rond lijn 1066 - vervang: if ($this->get('gzip') && !ini_get('zlib.output_compression') && (ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler'))

met:  if ($this->get('gzip') && !ini_get('zlib.output_compression') && (ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler') && ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] != 'facebookexternalhit/1.1 (+http://www.facebook.com/externalhit_uatext.php)'))

2. Bestand: libraries/joomla/application/web.php

Rond lijn 263 - vervang: if ($this->get('gzip') && !ini_get('zlib.output_compression') && (ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler'))

met: if ($this->get('gzip') && !ini_get('zlib.output_compression') && (ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler') && ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] != 'facebookexternalhit/1.1 (+http://www.facebook.com/externalhit_uatext.php)'))