Instellen email op iOs

E-mail instellen op de iPhone/iPad

Bekijk ook de screenshots op deze pagina.

Benodigde gegevens

Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mail zodra je een emailadres hebt aangemaakt in je hostingportal, of wij dit voor je gedaan hebben.
Voor het instellen heb je de volgende gegevens nodig:

1. E-mailadres
  2. E-mailgebruikersnaam (je emailadres in de meeste gevallen)
  3. E-mailwachtwoord
  4. Server voor inkomende e-mail
  5. IMAP of POP3 (IMAP is handiger als je ook op andere apparaten je mail wilt lezen)
  6. Server voor uitgaande e-mail (SMTP)
  7. Poort (in sommige gevallen vereist): 587

Je vindt deze gegevens in de Hostingmanager onder het menu-item ‘E-mail management’.

E-mail stap voor stap instellen

1. Zet je iPhone/iPad aan en ga naar ‘Instellingen’.
  2. Scroll omlaag en tik op ‘E-mail, contacten, agenda’s’.
  1. Tik op ‘Nieuwe account’ en vervolgens op ‘Anders'.

1. Tik op ‘Voeg mailaccount toe’.

1. In het nieuwe scherm vul je de volgende gegevens in (zie ‘Benodigde gegevens’):

1. ‘Naam’: de afzendernaam die wordt getoond als je een bericht verstuurd (bijvoorbeeld je eigen naam).
    2. ‘Adres’: het e-mailadres dat je wilt instellen.
    3. ‘Wachtwoord’: je e-mailwachtwoord.
    4. ‘Beschrijving’: de naam waarmee jij wilt dat het e-mailaccount op jouw apparaat wordt aangeduid.
    5. Tik op ‘Volgende’.

1. Vul de serverinstellingen van je e-mailadres in (zie ‘Benodigde gegevens’):

‘IMAP’ –‘POP’: kies IMAP.

1. ‘Naam’: de afzendernaam die wordt getoond als je een bericht verstuurd (bijvoorbeeld je eigen naam).
    2. ‘E-mail’: het e-mailadres dat je wilt instellen.
    3. ‘Beschrijving’: de naam waarmee het e-mailaccount op je apparaat wordt aangeduid (je bent vrij om hier zelf iets te kiezen).

‘Server inkomende post’:

1. ‘Hostnaam’: mail.jedomein.nl - Of je mag mail.outlandweb.nl gebruiken.
    2. ‘Gebruikersnaam’: naam van de e-mailbox. (je emailadres)
    3. ‘Wachtwoord’: je e-mailwachtwoord.
    4. Tik op 'Volgende'.

Server uitgaande post

Hieronder lees je hoe je deze uitgaande e-mailserver instelt op je iPhone/iPad. Je vindt de benodigde gegevens in je hosting portal onder ‘email management’.

1. ‘Hostnaam’: mail.jedomein.nl - Of je mag mail.outlandweb.nl gebruiken
    2. ‘Gebruikersnaam’: je gebruikersnaam. (je volledige email)
    3. ‘Wachtwoord’: je e-mailwachtwoord.
    4. In de meeste gevallen werkt je email zonder specifiek poortnummer, is dit niet het geval, of wil je snel verder kunnen vul dan zelf bij poort "587" in. Dit is i.v.m. extra beveiliging in ons emailsysteem.
    5. Tik op ‘Volgende’. Je instellingen worden nu gecontroleerd, dit kan een paar minuten duren.

- Tik ‘ja' bij de vraag of je zonder SSL verder wilt gaan.

- Het volgende scherm verschijnt. Kies of je ook notities wilt synchroniseren.