E-mail instellen in Gmail

Benodigde gegevens

Heb je een e-mailadres aangemaakt in de Hostingmanager? Dan kun je aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma. Gebruik de volgende gegevens voor het het instellen van je e-mailprogramma:

1. E-mailadres;
  2. E-mailgebruikersnaam;
  3. E-mailwachtwoord;
  4. Server voor inkomende e-mail;
  5. IMAP of POP3;
  6. Server voor uitgaande e-mail (SMTP);
  7. Poort: POP (POP3) gebruikt poort 110, IMAP (IMAP4) 143, de poort voor SMTP is 25, of als die niet werkt 587

E-mail stap voor stap instellen

1. Log in op je Gmail-account met je Gmail-e-mailadres en -wachtwoord.
  2. Klik rechtsboven op het tandwielicoontje en vervolgens op 'Instellingen'.
  3. Klik op het tabblad ‘Account en import’ en vervolgens op 'Je eigen POP3-mailaccount toevoegen'.
  4. Geef in het nieuwe scherm het e-mailadres op dat je wilt instellen en klik op 'Volgende stap'.
  5. Geef in het nieuwe scherm de volgende e-mailinstellingen op voor je e-mailadres (zie 'Benodigde gegevens'):
    • 'Gebruikersnaam': dit is je mailadres
    • 'Wachtwoord': je e-mailwachtwoord.
    • 'POP-server': mail.outlandweb.nl of mail.jeeigendomein.nl
    • Poort: 110.
    • 'Een kopie van het gedownloade bericht op de server achterlaten': kies deze optie als je een kopie van je e-mailberichten op de server wilt achterlaten. Zo kun je deze ook op je telefoon ophalen bijvoorbeeld.
    • 'Gebruik altijd een beveiligde verbinding (SSL) wanneer je je e-mailberichten downloadt': vink deze optie niet aan.
    • 'Binnenkomende berichten voorzien van een label': berichten krijgen een label mee. Wij adviseren om dit in te stellen).
    • 'Binnenkomende berichten archiveren (Postvak IN overslaan)': gebruik je Gmail alleen om te archiveren? Vink deze optie dan aan.
    • Klik vervolgens op 'Wijzigingen opslaan'.
    • Wil je je e-mailadres ook als afzendermailadres gebruiken, kies dan de optie 'Ja, ik wil mail kunnen verzenden als…' en klik op 'Volgende stap'.
    • Geef de naam op die je wilt gebruiken als afzendernaam. Dit is de naam die de ontvanger ziet in zijn e-mailprogramma. Klik op 'Volgende stap'.
    • In het volgende venster kies je via welke server je e-mail wilt versturen. Kies hier 'Verzenden via Gmail'. Klik vervolgens op 'Volgende stap'.
    • Voordat je e-mail kunt versturen, controleert Gmail of je de eigenaar bent van het opgegeven e-mailadres. Klik op 'Verificatie verzenden'. Gmail stuurt een e-mail naar je opgegeven e-mailadres.
    • Klik op 'Venster sluiten'.
    • Ga naar je Gmail-inbox, open de verificatie-e-mail en klik op de link die begint met 'https://mail.google.nl/mail/...'. Je e-mail is nu gekoppeld aan Gmail.

E-mail versturen via de uitgaande server van OutlandWeb

Je kunt e-mail versturen via de uitgaande mailserver van OutlandWeb. De benodigde gegevens staan in de Hostingmanager en in je welkomstemail. Echter raden wij aan om gewoon van Gmail’s uitgaande server gebruik te maken. Als dit niet werkt kun je die van ons gebruiken.

Google Gmail is op geen enkele manier verbonden met OutlandWeb.